Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Girişimcilik Kursu'nun 14'cüsü açıldı

Girişimcilik Kursu

Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkarları Birliği, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Kursu'nun 14'cüsü açıldı.

Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkarları Birliği, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Kursu’nun 14’cüsü açıldı.
Açılışta konuşan İşkur Müdürü Nazım Balcı, 17-23 Kasım tarihleri arasında dünyada Global Girişimcilik Haftası olarak kutlandığını hatırlatıp, ülkemizde bu yıl 8. kez kutlanan bu hafta içinde girişimcilik kurusunun denk gelmesinin oldukça anlamlı olduğunu açıkladı.
BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan, kursiyerlere yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Balıkesir’de 2 yıldır BESOB, KOSGEB, İşkur destekli girişimcilik kursları açıyoruz. 2 yılda 950 kişiye kurs verdik. Bu kurslarda 361 arkadaşımız işyeri sahibi oldu. Bizim esas gayemiz işsize iş, aşı olmaya aş vermek. BESOB’un bu kurslarda en ufak bir maddi geliri yok biz bir kişiye bile iş bulabilsek bununla gurur duyarız. Bunda da başarılı olduk.”
Daha sonra girişimcilik kursu öğrencilerine konuşan İşkur Müdürü Nazım Balcı girişimciliğin cesaret istediğini belirterek girişimci insanların cesur, enerjik ve hareketli olduğunu belirtti.
Balıkesir’de 3,5 yıldan bu yana hizmet verdiğini dile getiren Balcı, son iki yılda yapılan girişimcilik kurslarının hem fazla hem de çok etkili olduğuna değindi.
Kursların etkili olmasını BESOB ile yapılan işbirliğine bağlayan Balcı, “Biz KOSGEB ile daha önce de bu tür kurslar yapıyorduk ihale yolu ile. Özel firmalar geliyor, kursu yapıyor ve kursun sonunda herkes kendi yoluna gidiyordu. BESOB ile işbirliğine başladıktan sonra herkes kendi yoluna gitmiyor, BESOB girişimci adayı olan arkadaşlarımızla kendi işyerini kurmadan önce başlayan bir ilişki kurup, kurması ve daha sonrasında da onlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Dünyada girişimcilik kurslarında kursa katılanların % 5’i kendi işini kurarsa başarı sayılıyor. Bizde ise bu rakam % 80’e yaklaştı. Bu haftanın ayrı bir önemi var. 17-23 Kasım tarihleri Global Girişimcilik Haftası olarak dünyada 150 ülkede kutlanıyor. Türkiye’de de bu yıl 8’ncisi kutlanıyor. Böyle bir haftaya denk gelmesi bu kursu daha da anlamlı kılıyor. Diğer taraftan da kendi işini kurmak isteyen insanlara olanak sağlayarak yeni istihdam alanlarının yaratılmasına katkı veriyor. Bu anlamda biz girişimci adaylarını çok önemsiyoruz. Her yıl artan oranlarda kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Siz 14’ncü grupsunuz. Biz kursu yapıp herkes kendi yoluna demiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kendi işini kurmasını gönülden istiyoruz.” diye konuştu.
Daha sonra Marangozlar Odasında, girişimcilik kursunun açılışı gerçekleştirilip, Eğitmen Yasemin Arslan Güven ve kursiyerlere başarılar dilendi.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı